Termékajánló
Termék részletek


Tíz év a vörös pokolban

Tíz év a vörös pokolban

Fő kategória >POLITIKA >Munkásmozgalom
Termék ára
1 800 Ft1800
Cikkszám
man741646
Megosztom
Funkciók
Tömeg
300 g/db
Rövid leírás a termékről

Karl Albrecht
Tíz év a vörös pokolban
Sztálin áldozatai
Kiadó: W. Stoker KFT.
Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
A kiadás helye:
A kiadás éve:
Sorozatcím: Történelmi dokumentumok
ISBN-szám: 963-04-8319-X
Kötés: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 240
Mérret: 15x24 cm.
Súly:0.30 kg
Állapot: ***** "ÚJ" KIFOGÁSTALAN
Ár:1.800.- Ft.

A termék tulajdonságai

Tíz év a vörös pokolban
Számos könyv jelent már meg a Szovjetről, de mindezek között egészen különleges helyet foglal el Albrecht Károly emlékirata. A legtöbb könyvet ugyanis külföldiek, utazók írták s így benyomásaik legtöbbször a Szovjetnek térben és időben nagyon korlátozott területére vonatkoztak. Szerzőnk viszont tíz évet töltött a Szovjetben és mint a bolsevista kormányzat jelentős személyisége, egyaránt megfordult a Kremlben a munkások és parasztok közt. Mint meggyőződéses német kommunista ment ki a „dolgozók hazájába- és évekig minden erejével azon volt, hogy segédkezet nyújtson a Szovjet felépítéséhez. Hosszú idő és keserő megpróbáltatások kellettek hozzá, hogy megértse a bolsevizmus pusztító szellemét és meglássa Sztálin vörös uralmának igazi arcát. Munkájának jutalmaként a hírhedt GPU letartóztatta, tizennyolc hónapig börtönben tartotta, halálra ítélte - a forradalmi törvényszék egyik tagja Kún Béla volt - és végül is csak az mentette meg a kivégzéstől hogy a német követség erélyesen közbelépett érdekében. Így hagyhatta el a Szovjetet.


Részlet a könyvből: ..."Négy évi frontszolgálat után tértem vissza a szülőföldemre. Egyetlen gondolat töltötte el egész lényemet: dolgozni, erőimet kifejteni! Húsz éves voltam és készültem eljövendő élethívatásomra. Az 1920-23-as évek viszonyai azonban főleg a technikai beállítottságú fiatalságnak szerfölött kedvezőtlenek voltak. A versailles-i béke az egész nemzetgazdaságot közös bajba süllyesztette.
Az ipar megbénult. Az úgynevezett "győztes államok" nyíltan hangoztatták, hogy a német közgazdaság termelőképességének teljes kibontakozását nem akarják megengedni. Az erdőgazdaságban különösen kedvezőtlenek voltak a kilátások. Elhatároztam tehát, hogy külföldön helyezkedem el, mint erdőszakértő. Politikai meggyőződésem is oda hajtott, ahol tevékenységet, új utakhoz való kedvet és a nép bajai iránt való megértést találhattam....."


Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés