Termékajánló
Termék részletek


A fekete obeliszk Író: Erich Maria Remarque

A fekete obeliszk         Író: Erich Maria Remarque

Fő kategória >IRODALOM >Esszé - Elbeszélés
Termék ára
1 200 Ft1200
Cikkszám
AD365928
Megosztom
Funkciók
Tömeg
300 g/db
Rövid leírás a termékről

Erich Maria Remarque
A fekete obeliszk
Fordító Villányi György
Kiadó Merényi Könyvkiadó
Kiadás helye Budapest
Kiadás éve 1995
Nyomda Szikra Lapnyomda - Budapest
ISBN szám 963 698 005 5
Kötés ragasztott papír
Terjedelme 271 oldal
Állapot:*****KIFOGÁSTALAN-ÚJ
Mérete 15.00 x 23.00 cm
Súlya 0.20 kg
Ár: 1200.- Ft.
A termék tulajdonságai
Az egyre keserűbb író a második világháború utáni évtizedekben írta ezt a Magyarországon mindeddig nem igazán ismert remekművet. Azokban az években, amikor kihúnyt megint az optimizmus fénye, hogy netán az emberiség megelégelte már a háborút, és a közeljövőben fel fog ragyogni a világbéke napja.
"A világ békéje! Soha nem beszéltek róla többet, és tettek érte kevesebbet, mint a mi időnkben!" - fogalmazza meg az író ennek a regényének bevezetőjében.
"Ezért nem árt, ha egyszer visszamegyek azokban a csodálatos években, amikor a remény zászlóként lobogott felettünk, és olyan gyanús dolgokban hittünk, mint emberiség, igazságosság, tolerancia - és abban is, hogy egyetlen világháborúnak elegendő tanulságul kell szolgálnia egy emberöltő számára."
Ezek a "csodálatos évek" az első világháború utáni Németországban zajlanak. A történések hősei sírásók, prostituáltak, temetkezési vállalkozók és a Werdenbürcki Költők Klubja. A legjobban fizetett mesterségek a kifordult világban! A szűk helyszín is ennyi csupán, a Városi Temető és a mellette található utcák épületei: borbélyok, sírkövesek, egy elmegyógyintézet. De a világ mégis tele lelkesedéssel, hiszen a "nap besüt a Heinrich Kroll és Fiai Síremlékkészítő Cég irodájába. 1923. áprilisa van, és az üzlet jól megy..."
Kiadó
Merényi Könyvkiadó
Polc
JU/28

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés