Termékajánló
Termék részletek


APOR METAMORPHOSIS TRANSYLVANIAE (ERDÉLY VÁLTOZÁSA)

APOR METAMORPHOSIS TRANSYLVANIAE (ERDÉLY VÁLTOZÁSA)

Fő kategória >MAGYAR TÖRTÉNELEM >Erdély
Termék ára
15 000 Ft15000
Cikkszám
AD208278
Megosztom
Funkciók
Tömeg
500 g/db
Rövid leírás a termékről
APOR
METAMORPHOSIS TRANSYLVANIAE
(ERDÉLY VÁLTOZÁSA)
CSEREI MIHÁLY PÓTLÓ MEGJEGYZÉSEIVEL

"ALTORJAI APOR PÉTER BÁRÓ EMLÉKIRATÁT,
METAMORPHOSIS TRANSYLVANIAE-T,NAGYAJTAI CSEREI MIHÁLY PÓTLÓ MEGJEGYZÉSEIVEL,BÁRCZY GUSZTÁV KÍVÁNSÁGÁRA A RÓZSAVÖLGYI ÉS TÁRSA CÉG 1927-BEN ADTA KI. A SZÖVEGET GONDOZTA DR.WILDNER ÖDÖN;UGYANŐ LÁTTA EL JEGYZETEKKEL IS.- A SAJTÓ ALÁ RENDEZÉST SUGÁR JENŐ VÉGEZTE.SZEDÉK E KÖNYVET HORNYÁNSZKI VIKTÓR R.-T. PESTI CICERÓ ANTIQUA BETŰIVEL. NYOMTÁK 1111 PÉLDÁNYBAN ÉS PEDIG 1000 PÉLDÁNYT FÉLFAMENTES,111 PÉLDÁNYT KÉZZEL ÍROTT SORSZÁMOKKAL LÁTTUK EL."

Méret:21.5 x 28 cm.
Súly:0.50 kg.
Kötés:Könyvkötészeti kötés a boritóba foglalva az eredeti kiadás boritója - kép szerint.
Példányszám: 1111 db.könyv.
Állapot: ***** KIFOGÁSTALAN
Ár:15000 .- Ft.
A termék tulajdonságai
Legeza Ilona könyvismertetője:

METAMORPHOSIS TRANSYLVANIAE, AZAZ ERDÉLYNEK VÁLTOZÁSA

Apor Péter sokat és sokfélét írt - verset, emlékiratokat, családtörténetet - de maradandó alkotásaként a Metamorphosis... című munkát szokás számontartani. A mű dokumentum-értéke rendkívüli. A kutatás is - különösen a régebbi - ilyen vonatkozásban foglalkozott vele. Az erdélyi nemesi életformát alaposan, belülről ismerő ember tempós részletességgel, hitellel számol be a még éppen csak avulni kezdő ősi szokásokról, viseletekről, a régi nyájasságokról, utazásokról, lakodalmi és esküvői módokról, káromkodási, imádkozási formákról stb. Történelmi, néprajzi, nyelv- és művelődéstörténeti szempontból páratlan és pótolhatatlan mű.

*************************************************

Apor könyve nemcsak a szakemberek vagy a kuriózum-kedvelők számára érdekes. Látszólagos irodalmon kívülisége, "formátlansága" ellenére - mint a régi magyar irodalom számos alkotása - esztétikai élményt is nyújt. Irodalommá teszi világképének, szemléletének egysége, a valóság ízei, formái iránti érzékenysége, láttató ereje, humánuma.
Kiadó
Rózsavölgyi és Társa Kiadása
Polc
JU/28

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés